Op elke DirectAdmin omgeving kan per domeinnaam voor twee verschillende PHP versies worden gekozen.

U kunt inloggen in uw DirectAdmin hostingpakket door uw domeinnaam in te vullen in uw browser met de toevoeging :2222 en daarna op Enter te drukken.

Bijvoorbeeld als volgt:

U krijgt nu een inlogscherm waar u kunt inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Wanneer u bent ingelogt in DirectAdmin, klikt u op ‘Domain Setup’.

Klik vervolgens op de desbetreffende domeinnaam waarvan u de PHP versie wilt wijzigen.

U kunt nu onderaan de pagina de PHP versie wijzigen bij ‘First PHP’ en ‘Second PHP’.

First PHP: deze instelling wordt gebruikt voor alle bestanden die met .php eindigen. Dit is meestal het enige wat u hoeft aan te passen.

Second PHP: deze instelling wordt alleen gebruikt wanneer het bestand eindigt met .php, gevolgd door het versienummer. Voor PHP 5.6 zou dit dus zijn: .php56

Selecteer je gewenste versie en klik op ‘Save’.

Let op! Het wijzigen van de PHP versie heeft maximaal 60 seconden nodig om te voltooien.