De melding: "Serveridentiteit niet gecontroleerd" ontstaat doordat er via een beveiligde SSL verbinding verbonden wordt terwijl het SSL certificaat niet overeenkomt met het domeinnaam.

Het gebeurt vaak na het instellen van e-mail dat deze melding naar voren komt, soms komt deze melding pas na enige tijd tevoorschijn door bijvoorbeeld een update aan de software. Gelukkig kan dit gemakkelijk opgelost worden door de mail instellingen aan te passen.

Er zijn twee mogelijke oplossingen:

1. De instellingen wijzigen zodat het niet via SSL gaat.
  2. Een geldig certificaat verkrijgen.

Controleer alle e-mail instellingen, zorg ervoor dat SSL uit staat. Wij hebben hier een aantal handleidingen voor:

iPhone/iPad:

https://transix.freshdesk.com/support/solutions/articles/4000125935-iphone-ipad-serveridentiteit-niet-gecontroleerd

Outlook 2016 (Office 365):

https://transix.freshdesk.com/support/solutions/articles/4000065420-e-mail-ophalen-outlook-2016-office-365-

Apple Mail:

https://transix.freshdesk.com/support/solutions/articles/4000065361-apple-mail-instellen-mountain-iion-imap-handmatig-en-pop

Wilt u de e-mail ophalen via een beveiligde verbinding dan dient een SSL certificaat aangevraagd te worden voor mail.uwdomeinnaam.nl.
Indien dit het geval is dan kunt u hier (SSL certificaten) meer informatie vinden over SSL certificaten en de certificaten die wij aanbieden.