De melding: "Serveridentiteit niet gecontroleerd" komt vaak voor op een apparaat van Apple.

Het gebeurt vaak na het installeren van e-mail dat deze melding naar voren komt, soms komt deze melding pas na enige tijd tevoorschijn.
Deze melding word veroorzaakt door het niet beschikken over een SSL certificaat op de mailserver waarmee e-mail opgehaald word. Gelukkig kan dit gemakkelijk opgelost worden door de mail instellingen aan te passen.

Zoals in onze handleiding: E-mail ontvangen via POP3 of IMAP (Apple Mac Mail) staat vermeld dient SSL uit te staan.

Controleer alle e-mail instellingen, zorg ervoor dat SSL uit staat en de juiste poort ingesteld staat.
Let er op dat dit voor inkomende en uitgaande e-mail geldt.

Wilt u de e-mail ophalen via een beveiligde verbinding dan dient een SSL certificaat aangevraagd te worden voor mail.uwdomeinnaam.nl.
Indien dit het geval is dan kunt u hier (SSL certificaten) meer informatie vinden over SSL certificaten en de certificaten die wij aanbieden.